Ambulancepersoneel krijgt kogelwerende vesten


Via onze webshop Orangearmour kunnen wij steekwerende en ballistische vesten leveren. Wij werken nauw samen met de fabrikant die tevens de vesten maakt voor de NS, HTM, BOA, gemeentelijke handhaving en de Belgische Politie. Zo weet u zeker dat u kwaliteit krijgt en alle vesten zijn indien gewenst op maat gemaakt en aan te passen naar wens.
Groot voordeel bij ons is dat wij veel vesten al op voorraad hebben!
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Bron: nos.nl

Ambulancepersoneel in heel Nederland krijgt kogel- en steekwerende vesten en helmen. Alle regionale ambulancediensten nemen het advies van Ambulancezorg Nederland om de beschermende kleding aan te schaffen, over.

De vesten moeten de medewerkers beter beschermen in onveilige omstandigheden en terreursituaties. Hulpverleners zijn niet verplicht om de vesten te dragen, ze moeten de situatie zelf inschatten. Bij Ambulancezorg Nederland zijn geen incidenten uit het verleden bekend waarbij medewerkers al een kogelwerend vest nodig hadden.

Carnaval
De ambulancedienst van Zuid-Limburg is volgens 1Limburg de eerste ambulancedienst in Nederland die de vesten gaat dragen. “We mogen onze ogen niet sluiten voor de terreurdreiging in landen om ons heen”, zegt een woordvoerder van de ambulancedienst. “Het komt dichterbij.”

Alle 150 medewerkers krijgen een op maat gemaakt vest. Tot 16 november kunnen de hulpverleners passen en daarna gaat een bedrijf in Deventer de vesten maken. De vesten moeten nog dit jaar klaar zijn. De ambulancedienst adviseert het personeel de vesten ook te dragen bij grote evenementen als carnaval.

De overige regionale ambulancediensten hebben eveneens aangegeven vesten en helmen aan te schaffen. Wanneer ze dat doen mogen ze volgens Ambulancezorg Nederland zelf bepalen.

België
In België dragen ambulancemedewerkers al langer kogelwerende vesten. In 2015 kregen hulpverleners in Aalst beschermende kleding, nadat ze er zelf om hadden gevraagd. Ook in Antwerpen draagt het ambulancepersoneel kogel- en steekwerende vesten.

Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *