First Responder on Scene cursus voor handhavers


Afgelopen week hebben wij i.s.m. de BOA Academie, Handhaving Nederland, Pro centrum en de BOA Bond ACP een cursus First Responder on Scene verzorgd voor een tiental handhavers uit verschillende domeinen. Deze cursus richt zich op levensreddende handelingen bij extreem geweld, meerdere slachtoffers of aanslagen.

Wij zien een verschuiven in het taakveld van de BOA’s, steeds meer vullen zij de gaten op die niet meer door de politie kunnen worden opgevuld. Ook staan de BOA’s vaak zij aan zij met de politie en beveiligers bij grote evenementen of concerten. De BOA werkt dus steeds meer gezamelijk in de “frontlinie”.

Hier hoort een goede opleiding bij. Onze training kan daar zeker een belangrijk onderdeel van zijn. Vaak schiet reguliere EHBO te kort, zeker op het gebied van onorthodoxe verbandmiddelen, TGB en triage. En je kunt beter “overgekwalificeerd” zijn dan met je handen in het haar staan. Daarom ook ons motto: “Hope for the best, prepare for the worst”

We zijn dan ook erg enthousiast om samen met diverse partners deel te nemen aan de BOA Academie. Hier kunnen BOA’s, Gemeentes en beleidsmakers terecht voor advies en opleidingen.

Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *