Close Protection Course

Waarom kiezen voor de  CPO COURSE bij The Happy Wanderer?

In een steeds complexere en risicovollere maatschappij neemt de vraag naar gespecialiseerde beveiliging toe. Met deze 14-daagse opleiding kunt u werkzaamheden verrichten conform de SIA eisen. Ons team van instructeurs bestaat uit voormalig SF (22SAS, KCT), speciale politie eenheden en voormalig IBT docenten. Wij onderscheiden ons doordat je les krijgt van de besten uit het vak. Geen theorie of instructeurs die een lesprogramma afdraaien, nee je krijgt les van de mensen die het hebben meegemaakt. Dit maakt het verschil tussen het behalen van een diploma of je echt voorbereiden op de praktijk!

Inhoud:
Onze cursus bestaat uiteraard uit diverse standaard onderdelen welke aangevuld zullen worden met onderdelen die onze opleiding juist anders maakt. Alle vaardigheden en tactische procedures zijn in overeenstemming met de SIA-criteria. De onderdelen bestaan uit theorie en praktijk en worden aangevuld met realistische scenario’s. De volgende onderdelen zijn standaard aanwezig in de opleiding:

Basisvaardigheden:

 • Het uitvoeren van basistechnieken bij het fouilleren van personen, doorzoeken van voertuigen en ruimtes.
 • Het gebruiken van basis surveillance technieken alsmede het uitvoeren van contra-surveillance technieken en het voorkomen daarvan. Goede observatie technieken zijn cruciaal in het voorkomen van potentieel dodelijke situaties.
 • Het houden van een teambriefing, dienst overdracht en het houden van een de-briefing.
 • Het maken en uitvoeren van een dreiging- en risico analyse.
 • Het uitvoeren van heldere en duidelijke communicatie in diverse omstandigheden.
 • Het uitvoeren van persoonsbeveiliging alsmede het evacueren van de client.
 • Het uitvoeren van verkenningen, het maken en implementeren van operationele plannen en deze toe te passen tijdens diverse incidenten.

De rijopleiding
Een goed inzicht in de voorbereiding, besturing en de technieken van low-profile tactisch rijden. Verder bestaat dit onderdeel uit voertuigescorte oefeningen, konvooiprocedures, contactoefeningen. Een belangrijk onderdeel is het maken van routes en alternatieve routes met gebruikmaking van zowel de nieuwste technieken als kaartlezen.

Wapentraining
Je krijgt onderricht in het omgaan met buitenlandse wapen zoals de Russische/ Chinese AK-47 en de Glock 19. Diverse wapenprocedures en technieken worden uitvoerig geoefend. Diverse oefeningen worden getraind met FX-munitie om het geleerde zo realistisch mogelijk in de praktijk te brengen.

Explosieven herkenning
Je wordt getraind in het herkennen van IED’s (Improvised Explosive Devices) en hoe hiermee om te gaan. Dit onderdeel wordt verzorgd door voormalig medewerkers van de Explosieven Opruiming Dienst.

Combatives
Met alle camera’s tegenwoordig die alles registreren en de mobiele telefoons is het zeer belangrijk dat je jezelf en je client kunt verdedigen op een proportionele en professionele wijze. Je krijgt een uitgebreide training in een op maat gemaakt combatives programma waarin je de beste technieken leert van diverse professionals op dit gebied.

Zo krijg je onder andere:

 • Situational awareness
 • Close Quarter Combat zowel met als zonder wapens
 • Conflicthantering
 • Arrest and restrain technieken
 • PRE-HOSPITALE TRAUMAZORG (First Person On Scene)

Een uitgebreide medische training, ontworpen voor Close Protection-medewerkers. De cursus is veeleisend en realistisch. Vaardigheden die worden aangeleerd zijn: triage-beoordeling, controle van bloedingen, botbreuken, brandwonden, gebruik AED, luchtwegcontrole en nog veel meer aspecten. Bij het succesvol voltooien van dit onderdeel ontvangt u het Pearson BTEC L3 FPOS certificaat.

Deze cursus is AOFA-geaccrediteerd.

Certificering

Na het succesvol voltooien van deze opleiding krijgt de deelnemer:

Pearson BTEC Level 3 Award for Working as a Close Protection Operative Within the Private Security Industry
Pearson BTEC Level 3 First Person on Scene
The Happy Wanderer Attendance Certificate

Locatie

Deze cursus wordt gehouden in Nederland in de regio Zuid-Holland of bij onze Britse partner in Hereford (Groot-Brittannië).

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €3999 excl. 21% BTW dit is inclusief lesmateriaal, koffie/ thee, lunch en certificaten.
Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het vinden van een locatie om te overnachten, hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. U dient echter wel in de directe omgeving van de cursuslocatie te verblijven i.v.m. de aard van de cursus.

Voor meer informatie en inhoud over deze cursus kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Klik hier voor het inschrijfformulier