EFR®


Emergency First Response is een van de snelst groeiende internationale opleidingsorganisaties op het gebied van reanimatie, gebruik AED en EHBO. Met meer dan 56.000 instructeurs wereldwijd kan Emergency First Response leunen op 48 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van cursussen, trainingsmaterialen en lesmateriaal.

Emergency First Response opleidingen zijn wijdverspreid internationaal geaccepteerd.

Elke dag, in meer dan 175 landen in de wereld, helpen Emergency First Response instructeurs mensen zich voor te bereiden om te reageren op medische noodgevallen wanneer professionele hulp op zich laat wachten of niet beschikbaar is.

Emergency First Response opleidingen volgen de voorschriften en protocollen welke zijn ontwikkeld door de leden van the International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR). Dit zijn inclusief de leden van de American Heart Association (AHA), European Resuscitation Council (ERC), Australian Resuscitation Council (ARC), New Zealand Resuscitation Council (NZRC), Heart and Stroke Foundation of Canada (HSFC), Resuscitation Council of Southern Africa (RCSA), Inter American Heart Foundation (IAHF), Resuscitation Council of Asia.

Emergency First Response-cursussen richten zich op het opbouwen van zelfvertrouwen bij leken en het zorgen voor meer bereidheid om bij een medisch noodgeval hulp te verlenen. Cursusdeelnemers leren eenvoudig te volgen hulpverleningsstappen aan en brengen in een stressloze leeromgeving de vaardigheden al oefenend in de praktijk. Alle cursussen worden ondersteund door thuisstudiematerialen als een handboek, een video en een beknopt overzicht van instructies om het leerproces te versterken en de cursist de mogelijkheid te bieden direct van start te gaan.

Waarom kiezen wij voor EFR®?
Wij kiezen voor EFR® voor onze EHBO opleidingen omdat EFR uitermate geschikt is om op maat aan te bieden aan verschillende doelgroepen. Tevens kan de EFR® opleiding gegeven worden i.c.m. diverse certificaten waaronder het NIKTA certificaat.

Welke cursussen bieden wij via EFR® aan?

De basis EHBO bestaat uit 2 onderdelen:
Primaire zorg (reanimatie)
Deze cursus brengt je de stappen en technieken bij om met levensbedreigende noodgevallen om te gaan. Je oefent acht vaardigheden voor hulpverlening aan patiënten die niet ademen, geen hartslag hebben, mogelijk een dwarslaesie hebben, in shock zijn of een ernstige bloeding hebben.  Je leert hoe je moet reanimeren en de patiënt voortdurend moet monitoren om hem elke mogelijke kans op overleven te bieden als de medische hulpdiensten nog niet ter plaatse zijn.

Secundaire zorg (eerste hulp)
Aangezien veel medische condities niet levensbedreigend zijn en de medische hulpdiensten soms vertraging hebben of niet beschikbaar zijn,
leert deze cursus je hoe je eerste hulp kunt bieden waarmee je pijn bij een patiënt kunt verlichten en de kans op verder letsel kunt verkleinen.
Je leert diverse vormen van verwondingen en kwalen te herkennen en vast te stellen, en oefent verbinden en spalken.

Enkele andere cursus binnen het EFR® aanbod:

Care for Children
Deze cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren, te oefenen en toe te passen voor hulpverlening specifiek aan zuigelingen en kinderen. De cursus is ontwikkeld speciaal voor hen die met kinderen werken of veel met kinderen te maken hebben. De cursus wordt vaak gecombineerd met de cursussen Primaire zorg (reanimatie) en Secundaire zorg (eerste hulp).
Wij kunnen ook de NIKTA module “Acute zorg, module kind en omgeving” verzorgen die wordt geëxamineerd door Nikta. Gastouders kunnen dit certificaat in het kader van de eisen in de Wet kinderopvang laten registreren bij de GGD

CPR & AED
Deze cursus richt zich op reanimatie en het gebruik van een AED (automatische, externe defibrillator). Hiermee komt de cursus tegemoet aan de vereisten van veel bedrijven en overheidsinstanties. De cursus wordt vaak gecombineerd met de First Aid at Work-cursus.

EFR Refresher
Het is raadzaam om je vaardigheden in reanimatie en eerste hulp elke 24 maanden op te frissen. De EFR-opfriscursus is voor dit doel ontwikkeld. De cursus concentreert zich op de belangrijkste vaardigheden en stelt je in staat om up-to-date te blijven zodat je er klaar voor bent om indien nodig hulp te verlenen.

Wij kunnen ook het EHBO gedeelte van uw BHV opleiding verzorgen!

 

Voor meer informatie en inhoud over deze cursus kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Klik hier voor het inschrijfformulier