FPOS-basic

Disasters don’t plan ahead. You can!

Tijdens deze 3-daagse cursus leert u de kennis en vaardigheden om pre-hospitale traumazorg te verlenen en toe te passen tijdens een extreem geweld situatie (bijv: aanslag, gijzeling of active shooter) of levensbedreigende situaties (bijv: ernstig verkeersongeval, val van hoogte of ernstige actieve bloeding).
De cursus is tevens uitermate geschikt voor personen die in afgelegen gebieden werken.
U leert snel en adequaat te handelen, communiceren met professionele hulpdiensten, toepassen van triage en het gebruik van onorthodoxe (verband)middelen.
De cursus is een mix van theorie, praktijk voorbeelden, praktijk oefeningen en realistische scenario’s.

Ervaren instructeurs
De cursus wordt gegeven door ervaren instructeurs welke training hebben gehad in Groot-Brittannië bij voormalig Special Forces. Alle instructeurs zijn FREC- L3 gecertificeerd en uiteraard erkend EHBO docent. Het lesplan wordt constant geëvalueerd en up-to-date gehouden door een team van trauma-chirurgen en medics.

Locatie
De cursus wordt in-company aangeboden mits deze aan de voorwaarden voldoet. In overleg kunnen wij altijd een alternatieve locatie voor u organiseren.

Voordelen van deze training

  • Deelnemers ontwikkelen meer vertrouwen in het omgaan met slachtoffers in vijandige en afgelegen gebieden.
  • Deelnemers die de training met goed gevolg hebben afgerond krijgen vaak de voorkeur bij sollicitaties.
  • De training is een waardevolle aanvulling op het CV van de deelnemer.
  • De instructeurs en training zijn van hoge kwaliteit.

Kosten

Omdat de cursus op maat wordt gemaakt is de prijs op aanvraag. De cursist krijgt na deelname aan de cursus een certificaat en een EHBO certifcaat met ISO normering.

Voor specialisten zoals politie, defensie en beveiligers is een aangepaste 1-daagse FROS training beschikbaar. Vanwege de vertrouwelijke aard van deze training kan de inhoud van deze training niet op onze website geplaatst worden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Wij kunnen alle benodigdheden leveren voor deze cursus of als onderdeel van uw werkuitrusting. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klik hier voor het inschrijfformulier