FROS

First Responder on Scene
Voor specialisten zoals politie, defensie, boa’s en beveiligers hebben wij deze 1-daagse FROS cursus ontwikkeld. De cursus is in nauwe samenwerking met ex-22SAS leden en Scotland Yard samengesteld. De cursus kenmerkt zich doordat wij gebruik maken van “lessons learned” in de praktijk door zowel de special forces als de reguliere en speciale politie diensten in Groot-Brittannië. Alle technieken en procedures zijn in de praktijk getest en doorontwikkeld. Hierdoor is deze cursus uitermate geschikt bij extreem geweld situaties, optreden in de hot- & warm-zone en levensbedreigende situaties.

Maar door het volgen van deze cursus kan men ook adequate hulpverlening geven bij bijvoorbeeld ernstige aanrijdingen, een val van hoogte of ernstige actieve bloedingen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het snel en adequaat handelen middels vaste procedures, triage en het gebruik van onorthodoxe (verband)middelen.

Ervaren instructeurs

De cursus wordt gegeven door ervaren instructeurs welke training hebben gehad in Groot-Brittannië bij voormalig UK-SF. Alle instructeurs zijn naast EHBO instructeur ook FREC- L3 gecertificeerd. Het lesplan wordt constant geëvalueerd en up-to-date gehouden conform de TCCC en TECC richtlijnen en actieve medics.
The Happy Wanderer is een officieel erkend opleidingspartner van het co-TECC.

Door onze nauwe samenwerking met bovengenoemde partijen blijft deze cursus voorzien van de laatste innovaties op het gebied van pre-hospitale traumazorg en TGB.

Voordelen van deze training:

  • Deelnemers ontwikkelen meer vertrouwen in het omgaan met slachtoffers in vijandige en afgelegen gebieden.
  • Door het aanleren van een vaste procedure kan men in stressvolle situaties snel een slachtoffer beoordelen en levensreddende handelingen verrichten.
  • Geen les uit theorieboeken, maar vaardigheden uit de prakijk!
  • Door het gebruik van ons unieke skillslab wordt er zo realistisch mogelijk getraind.
  • Deelnemers die de training met goed gevolg hebben afgerond krijgen vaak de voorkeur bij sollicitaties.
  • De training is een waardevolle aanvulling op het CV van de deelnemer.
  • De instructeurs en training zijn van hoge kwaliteit.
  • De inhoud van deze cursus is co-TECC approved.
de68a39d-2d71-48f8-8526-9f5f235d0554

Duur en kosten:

Geldigheid certificaat: 1 jaar.
De kosten zijn €459 p.p. (excl. btw) Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal, verbruikersmateriaal, lunch en examen. Door onze samenwerking met de BOA Academie kunnen wij voor BOA’s en Handhavers een apart tarief aanbieden. Klik hier voor meer informatie.

Omdat wij persoonlijke aandacht erg belangrijk vinden en het een intensieve cursus betreft hanteren wij een minimum
van 6 en een maximum van 10 deelnemers per groep.
Wij kunnen alle benodigdheden leveren voor deze cursus of als onderdeel van uw werkuitrusting. Neem  vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deze cursus kan eventueel ook gegeven worden in combinatie met het Acute Zorg programma (EHBO). De geslaagde cursist ontvang dan tevens het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Acute Zorgverlener’.

Vanwege de confidentiële inhoud van de cursus kan deze niet compleet op de website worden geplaatst. Voor vragen over de inhoud van de cursus verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Klik hier voor het inschrijfformulier