H.E.A.T. training

Wat is H.E.A.T.?
Hostile Environment Awareness Training of kort gezegd H.E.A.T. training, is ontwikkeld voor bedrijven of personen die gaan werken of reizen in potentieel gevaarlijke of hoog risico gebieden. We bereiden je tijdens de training voor op diverse scenario’s en situaties waarmee je te maken kunt krijgen in de gebieden waarnaar wordt afgereisd. Door je hier goed op voor te bereiden weet je wat je moet doen, mocht je onverhoopt in een dergelijke situatie terecht komen. Zoals ons motto luidt: “Hope for the best, prepare for the worst”.

Voor wie?
In de hedendaagse uitbreidende Internationale markt zijn onder andere ambassade’s, consulaten, multinationals, mediateams, (NGO) hulpverleners, petrochemie specialisten en professionals kwetsbaar voor aanzienlijke veiligheids- en politieke risico’s.

De zorg voor de veiligheid van het personeel moet de allerhoogste prioriteit zijn van bedrijven en organisaties die hun werknemers naar gevaarlijke of vijandige gebieden sturen.
Bepaalde veiligheidsmaatregelen, zoals het beperken van bepaalde risico’s tot een aanvaardbaar niveau, kunnen er toe bijdragen dat de werkzaamheden of opdracht succesvol worden volbracht.

 

 

Wat bieden wij?
The Happy Wanderer heeft de kennis en expertise in huis om deelnemers goed voor te bereiden op de reizen die ze gaan maken. Onze instructeurs beschikken over een ruime praktijk ervaring en zijn zelf werkzaam geweest in hoog-risico gebieden. Ons team bestaat o.a. uit voormalige UK-SF leden, (voormalig en actieve) politie of defensie medewerkers en specialisten op het gebied van veiligheid voor multinationals en NGO’s.  Onze instructeurs worden bijgestaan door adviseurs uit de Scotland Yard, 22SAS en voormalig militaire politie met buitenland ervaring in risico landen. Door deze unieke samenwerking beschikken wij altijd over de laatste up-to-date informatie en procedures.

Hoe bereiden wij je zo goed mogelijk voor?
Om je zowel fysiek als mentaal goed voor te bereiden op bovengenoemde situaties kan niet worden volstaan met een PowerPoint presentatie en theorieles. Daarom hanteren wij een opbouw waarin men de theorie kan toetsen in de praktijk door middel van scenario’s waarbij wij het stress niveau geleidelijk opvoeren. Wij maken gebruik van trainingsacteurs en bootsen de werkelijkheid zo goed mogelijk na middels onze skillslabs. Gedurende de training zal er altijd een medewerker van The Happy Wanderer auditor aanwezig zijn om de deelnemers te begeleiden en te observeren. Indien gewenst kun je even een time-out nemen en dit bespreken met onze medewerker. Hierdoor krijg je extra aandacht en ondersteuning bij jouw leerproces.
Een veilige leeromgeving is onze prioriteit!

Onderwerpen die onderdeel zijn van de cursus:

 • Introductie in risico analyse
 • Bewustwording van vijandige situaties
 • Veiligheidsplanning & management
 • Reisplanning
 • EHBO met basis pre-hospitale traumazorg voorzien van ISO normering. (triage, stoppen ernstige bloedingen, gebruik onorthodoxe (verband)middelen, reanimatie en gebruik AED)
 • Omgaan met extreme weersomstandigheden zoals extreme kou of hitte.
 • Voertuig veiligheid
 • Onopvallend tactisch rijden
 • Konvooi en checkpoint bewustwording
 • Uitgebreide oefeningen met de nieuwste GPS en trace-systems d.m.v. theorie lessen en praktijk oefeningen.
 • Dreiging van explosieven zoals mijnen of IED’s (geïmproviseerde explosieven)
 • Observatie en contra-observatie
 • Publieke onrust, demonstraties en rellen.
 • Persoonlijke veiligheid en weerbaarheid (incl. seksueel geweld en verkrachting)
 • Kidnapping, ontvoering, ondervraging en opsluiting.
 • Communication skills
 • Andere onderwerpen die voor de deelnemers noodzakelijk (of geacht worden te) zijn.

Een eigen Individual First Aid Kit (IFAK)
Tijdens de training leer je diverse levensreddende handelingen en je leert omgaan met onorthodoxe verbandmiddelen. Je krijgt na de training van ons een gesealde IFAK mee (waarde €120) zodat de inhoud droog en schoon blijft.  Je krijgt tevens een tourniquet welke bij de IFAK zal worden verstrekt. Zo beschik je over de juiste middelen indien je ze onverhoopt nodig mocht hebben.

Duur van de training:
Het betreft een 3-daagse cursus met een avondprogramma op de eerste avond. Omdat wij persoonlijke aandacht erg belangrijk vinden en het een intensieve cursus betreft hanteren wij een minimum van 6 en een maximum van 16 deelnemers per groep.
De training wordt gehouden op een locatie welke wordt verzorgd door The Happy Wanderer. Er is op de locatie geen mogelijkheid tot overnachting. Wij kunnen u uiteraard van dienst zijn in het zoeken van een geschikte overnachtingslocatie.
Na het succesvol afsluiten van de training ontvangt de deelnemer:

The Happy Wanderer H.E.A.T. certificate of attendance
EHBO certificaat met ISO normering

Maatwerk is mogelijk:
Indien gewenst is het mogelijk een H.E.A.T. training op maat te verzorgen. Wij raden echter aan om in gesprek met ons te gaan zodat we uw behoeften nauwkeurig kunnen vaststellen en van daaruit een op maat gemaakt programma aan kunnen bieden.

Neem hier vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klik hier voor het inschrijfformulier